İnternet ve Teknoloji

WooCommerce XML Entegrasyonu – WP All Import Eklentisi

WooCommerce XML entegrasyonu  WP All Import eklentisi ayarlarına geldik. Önceki yazımda XML link ile yüklemeye başlamıştık.

İlk olarak WordPress XML Yükleme – WP All Import Eklentisi Kullanımı yazımı okuyarak başlamalısın. Bu yazı ilk yazının devamı olacağından WordPress, Opencart, WooCommerce ve WooCommerce Add-On eklentisi hakkında düşüncelerimi tekrarlamayacağım.

WP All Import Eklentisini yüklemek için buraya tıkla. Eklentinin ücretli ama ücretini sonuna kadar hak ediyor.

Birinci bölümün sonunda eklentinin 3. adımına kadar gelmiştik. Şimdi üçüncü adımdan devam ediyoruz.

XML dosyaların içindeki isimler farklı olsa da temel olarak ürünün özelliklerini barındırdığı ortadadır. Aşağıda benim kullanmış olduğum XML dosyasının alanlarını görebilirsin.

Kendi XML dosyanda bulunan elemanları inceleyerek neyin nereye ekleneceğini tespit edebilirsin.

Woocommerce ürün eklerken hangi alanları dolduruyorsan, xml dosyasındaki alanlarla eşleştirme yapıyorsun.

Ürün ismi etiketini , Title

Detay açıklama etiketini , Description

Alt Başlık etiketini “Short Description” bölümü ile eşleştirdim

Sonrasında,  Woocomerce Add-on,image, Categories, Taxonomies and Tags, alanlarında aynı işlemi tekrarlayarak devam ediyorsun. Bu alandaki seçimleri yaparken dikkatli olman gerekiyor.

Özellikle WooCommerce Add-on bölümündeki etiketler sistemin işleyişine doğrudan etki eder. Örneğin; Stok takibi etkinleştirilmezse ilk başta doğru stoklarla çalışmak mümkündür.

Ancak bir sonraki güncellemede stok rakamların hatalı hale gelebilir. Yine aynı şekilde indirimli fiyat ve geçerli fiyat seçeneklerine yanlış etiketler çekilirse işleyiş açısından sorunlar oluşacaktır.

WooCommer XML Entegrasyonu Devamı

Entegrasyon adımları yukarıdaki gibi devam ediyor. Bu adımda işlenecek tüm alan etiketleri doğru yerlerine sürükle bırak şeklinde tamamlanıyor.

Sonrasında “import settings” bölümünden ayarları seçiyorsunuz.

Olayın o kısmı kolay, eğer diğer adımlarda takıldığınız bölüm olursa yorum bırakın en kısa sürede cevaplarım.

WooCommerce XML Entegrasyonu – WP All Import Hataları

Ben yazının bundan sonrasında karşılaşılabilecek hatalar üzerinde durmak istiyorum.

Mesela; WP All import eklentisi ile woocommerce xml entegrasyonunda en sık karşılaşılan hatalardan bir tanesi aşağıdaki hatadır.

History file not found. Probably you are using wrong encoding.

WP All Import lost track of where you are.

Maybe you cleared your cookies or maybe it is just a temporary issue on your web host’s end.

İmport işlemi sırasında yarım kalan bir durum varsa ilk çalıştırıldığında bu hata alınabiliyor. Cron kullanılıyorsan cronu durdurup tekrar başlatablirsin.

Eğer etiketleri eklersen yanlış bir kodlama yaptıysan yine bu hatayı alabilirsin. Ekleme yaptığın alanlardaki kodlamalarını kontrol et.

Öte yandan XML entegrasyonu için yükleme yaptığın karşı taraftaki server’dan da kaynaklanıyor olabilir. Beş dakika sonra tekrar dene.

Eğer tüm bunları denediysen ve çözüm bulamadıysan en temizi template’i silip tekrar yüklemektir. Template’i silerken tüm ürünleri silme seçeneğini de işaretlemeyi unutma.

WooCommerce XML Entegrasyonu ve SEO

XML entegrasyonu sırasında SEO başlıklarını da çekebiliyorsun. Gerçi bunu çekmenin nasıl bir faydası olduğu tartışılır. Çünkü o XML dosya sana özel bir dosya değil. Aynı dosyayı kullanan tüm sitelerin title, description vb. gibi bölümleri birbirinin kopyası olacaktır.

Resim SEO özelliklerini çekerek bir adım öne geçebilirsin.

Yapısal veri test aracında eklenen ürünü sorguladığında eğer seri numarasını gtin şeklinde çekmediysen uyarılarla geçerli olacaktır.

gtin eklerken, nitelikler bölümüne gtin8 ya da gtin13 olarak yeni etiket ekleyebilirsin.

Aynı şekilde “brand” kısmında da uyarı alıyorsan, nitelikler bölümüne Marka eklemen yeterli olacaktır.

Sonrasında testi tekrar çalıştırdığında uyarılan kaybolduğunu görebilirsin.

Benim WP All import – woocommerce xml entegrasyonunda tek çözemediğim konu “Full Page” özelliği oldu. Seçeneği işaretleyerek import ettiğimde ürün sayfası full page olarak gelmedi.

İlk başta “full page” işaretlemeden ürünleri oluşturup, update sırasında “full page” yapmaya çalışınca da “Geçersiz şablon” hatası alıyordum. Onu da functions.php dosyasına kod ekleyerek çözdüm.

add_action( 'wp', 'petshopya_remove_sidebar_shop_page' ); function petshopya_remove_sidebar_shop_page() { if (is_product() ) { remove_action( 'storefront_sidebar', 'storefront_get_sidebar', 10 ); add_filter( 'body_class', 'petshopya_remove_sidebar_class_body', 10 ); } } function petshopya_remove_sidebar_class_body( $wp_classes ) { $wp_classes[] = 'page-template-template-fullwidth-php'; return $wp_classes; }

Yukarıdaki kod eklendiğinde ürün sayfası “full page” olarak görüntülenebiliyor.

Eğer entegrasyon sırasında ürün oluştururken “full page” yapma yöntemini bilen varsa lütfen yorum bıraksın. Seve seve yazının içine eklerim.

Ben diyeceğimi dedim… Sen de bi’şey demek istersen çekinme ve yorum bırak. İstersen siteme üye ol, kendi adınla makalelerini yayınlamaya başla.

Daha önce dediğim Bi’şeyler

Sibel Kostarakis

Üniversiteden sonra sosyal medya uzmanlığı yaptım. Araştırmak ve öğrendiklerimi paylaşmak hoşuma gidiyor. Blogumda araştırmacı / yazar olarak makale yazıyorum.

View Comments

  • Merhaba, all import eklentisi ile XML url'den ürünleri eklemeye çalışıyorum yaklaşık 800 ürün var ama import sonrasında 1 ürün oluşturuyor 799 ürün güncellendi yazıyor ama ilk defa ürün ekliyorum. Ne yapmam gerekiyor?

    • Merhaba,

      XML yüklerken All Import setting ayarlarını kontrol etmenizi tavsiye ederim. Ayarları görmeden doğrudan bir şey söylemek zor.

  • Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim.

    Import işleminde varyasyonlu ürünleri çekerken Woo-Commerce Add-on bölümüne geldiğinizde birebir olarak Product sayfası açılıyor. Orada yukarıdan "Varyasyonlu (Variable)" seçerek atama işlemlerine devam edebilirsiniz.
    Örneğin; "Name" kısmına "Renk" yazarak karşısındaki kutucuğa ilgili değişken çekilebilir (Color) vb. Yine aynı şekilde "Fiyat" name kısmına yazılarak karşına ilgili değişken çekilebilir.

    Otomatik update için cron job çalıştırmanız gerekir. Tanımlama yaptığınızda;

    Trigger (Tetikleyeci) aşağıdaki gibi olmalıdır.
    "http://siteniz.com/wp-load.php?import_key=[secret-key]&import_id=[import-id]&action=trigger"

    Proccess (İşlem) ise aşağıdaki gibi olmalıdır.
    "http://siteniz.com/wp-load.php?import_key=[secfret_key]&import_id=[import-id]&action=processing"

Recent Posts

Google reCAPTCHA v2-v3 – Ben Robot Değilim Ekleme

Google reCAPTCHA - "Ben Robot Değilim" Web sitelerini kötü amaçlı yazılım, dolandırıcılık, bilgi çalma vb.…

3 yıl ago

Meze Siparişi – Eve Sipariş Verirken Dikkat!

Meze siparişi vererek, ev konforunda İstanbul'un kalabalığından uzak keyif yapmak isteyenleri anlıyorum. Peki, nelere dikkat…

3 yıl ago

E-Ticaret Yapmak İçin Gerekenler Nelerdir?

"E-ticaret yapmak için gerekenler nelerdir?" Şirket kurmak gerekir mi? E-ticaret hakkında tüm merak edilenleri sizin…

4 yıl ago

Aldatan Erkek Nasıl Davranır? – Nasıl Yakalanır?

Aldatan erkek nasıl davranır? Aldatıldığından şüphe eden kadının aklında gelen ilk sorudur. Sonra; "Neden aldattı?,…

4 yıl ago

Bonynin Yolu PDF – Köpek Eğitim Kitabı

Bonynin Yolu köpek eğitim kitabı kimler için hazırlanmış? İçinde ne tür bilgiler var ve gerçekten…

4 yıl ago