Pluto Dog Plus mama 20 kg nasıl? Fiyata değer mi? Kullananların yorumları ve kuru mamanın içeriği hakkında tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Köpeğinizin mama seçiminde dikkat edilmesi gereken pek çok bileşen vardır. Uzmanlar, köpeklerin doğal beslenme zinciri içinde ihtiyacı olan her türlü mineral ve vitamini doğadan temin ettiklerinin altını çiziyorlar. Ancak evcilleşme ve insanlarla bir arada yaşamaya başlama sürecinden sonra dengelerin değiştiğini, dengeli ve sağlıklı beslenmelerinin sahiplerinin sorumluluğunda olduğunu belirtiyorlar.

Pluto Dog Plus Köpek Maması özelliklerine, içeriğine ve fiyatına baktıktan sonra yazının devamını da okumayı ihmal etmeyin. Çünkü gerçekten pek çok köpek sahibi, köpeğinin ne tür gıdaya ihtiyaç duyduğunu bilmiyor ve mama seçiminde hata yapıyor.

Pluto Köpek Maması (Plus) 20kg

Pluto Dog Plus Mama Yetişkin Köpekler İçin…

Köpek mamalarında dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de “mama sınıfı” ya da “mama türüdür”.

Yavru bir köpeğin sağlıklı gelişim ve vücut fonksiyonlarını korumak için ihtiyaç duyduğu gıdalarla, yetişkin (adult) köpeklerin ihtiyaç duyduğu besinler birbirlerinden farklıdır. Profesyonel pluto dog plus köpek maması ile yetişkin köpeğinizin ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayabilirsiniz.

Pluto Dog Plus Mama (20 kg) Özellikleri

Can dostlarımızın günlük besin ve enerji ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak formüle edilmiştir. Beslenme uzmanlarının üzerinde özenle çalıştığı ve besin değerlerini ayarlanan kuru mama ile yetişkin köpeğinizin; Yoğun fiziksel aktivite sırasında ihtiyaç duyduğu enerjiyi karşılar.

İçeriğindeki protein seviyesi sayesinde yetişkin köpeğinizin fiziksel formunu korumasına yardımcı olur.

Profesyonel Pluto Plus Mama; sindirilebilir, lezzetli, diş plağını bakterilere karşı koruyan yapısı ile değerlendirilmesi gereken mamadır.

Bağışıklık sisteminin korunmasına yardımcı olan “E vitamini”, besin uzmanları tarafından içerğe eklenmiştir.

Aynı şekilde sağlıklı tüy ve derinin korunmasını sağlamak için 60 mg “Çinko – Çinko Oksit” kuru mama karışımındaki yerini almıştır.

Dehidre Et Nedir?

Köpek mamalarında da kullanılan “dehidre” kavramı etin içeriğindeki suyun ve nemin çıkartılarak eti kurutma anlamına gelmektedir.

Dehidre Et (%10), Hayvansal ve et bazlı ürünler, alt ürün olarak bitki ve tahıl bazlı ürünler, yağ, keçi boynuzu, farklı mineraller ve katı yağlar kullanılmıştır.

Pluto Dog Plus Köpek Maması “Sığır Eti” içermektedir.

Pluto Dog Plus Mama Kimyasal Analiz

Aşağıda Pluto Dog Plus köpek mamasının kimyasal analiz tablosunu görebilirsiniz.

Ham Protein Değeri : %24,  Ham Yağ Değeri: %9, İçeriğindeki inorganik maddeler: %10, Ham Selüloz Değeri: %3, Nem Değeri: %9, Vitamin A Değeri: 10000 IU, Vitamin D3 Değeri: 600 IU, Vitamin E Değeri: 50 mg, Bakır Sülfat Değeri: 2 mg, Demir Değeri: 40 mg, Kobalt Değeri: 0,2 mg, Potasyum İyodür Değeri (İyot): 0.5 mg, Selenyum Değeri: 0,1 mg, Manganez Değeri: 30 mg, Çinko Değeri (Çinko Oksit): 60 mg ve Antioksidanlar

Alt sınıf ve düşük kalitede üretilen ürünler ambalaj üzerindeki değerleri tam olarak içermeyebilir. Pluto Dog Plus köpek maması zengin içeriği ile köpeğinizin sağlıklı ve enerjik kalmasını sağlar.

Pluto Dog Plus Mama Yorumları

Pluto Dog Plus İtalya’dan ithal edilen mama sınıfına giriyor. Türkiye’de beğenilmesine (ortalama 4.5 yıldız) rağmen yorum bırakan olmamış. Ben kendi yaptığım araştırmada; lezzetli, kaliteli ve fiyatına göre oldukça iyi olduğunu öğrendim.

Yurt dışındaki değerlendirmelere baktığımda ise aşağıdaki yorumları gördüm. Genelde fiyat – kalite oranında değerlendirme yapılmış ve başarılı bulunmuş.

Kaliteli ürün olarak kabul edilen guruba baktığımızda fiyatın 280 TL – 450 TL (20 kg için) arasında değiştiğini görüyoruz. Dolayısı ile Pluto Dog Plus Köpek maması fiyatı ve kalitesiyle tercih edilir kuru mama olarak karşımıza çıkıyor.

NOT: Yorumlar ana dillerinden çevrilmiştir. 

  • Fiyat kalite oranına göre çok çok iyi…
  • Evet bence de iyi satın almanızı öneririm…
  • Verdiğim fiyata göre alınabilecek kaliteli bir mama

Kuru Mama Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Köpek kuru maması seçiminde ambalaj üzerinde yazanlar bize fikir verebilir.  Ama ne yazık ki bildiğim kadarı ile ambalaj içeriğini doğrudan kontrol eden bir sistem bulunmuyor. Yani üretici ambalajın üzerine etiketi koyduktan sonra, resmi makamlar tarafından içerik kimyasal analizi yapılmıyor.

Belirli kriterlere bakıldıktan sonrası önemsenmiyor ya da dikkate alınmıyor. Dolayısı ile kuru mama aracılığıyla can dostlarımızın vücuduna giren mineral, vitamin, yarı organik madde ve mikrobiyolojik maddeler hakkında net fikir sahibi olamıyoruz. İnsanlar için yürütülen gıda standartların uzak bir sektör olduğunu söyleyebilirim.

Mamanın kaliteli olup olmadığının sinyallerini köpeğimiz üzerinde hemen fark etmemiz mümkün. Olumsuz ipuçlarıyla karşılaştığımızda sırf reklamlarda pompalanıyor diye o markada ısrarcı olmamak ve değiştirmek gerektiği uzmanlar tarafından da dile getiriliyor.

Çok iyi olarak bilinen üst kalite kuru mamaları aldığınızda bile köpeğiniz yemek istemeyebilir. Yemek konusunda iştahlı değildir ve kabında mama bırakmaya başlamıştır. Bu durumda o mamada ısrarcı olmadan, diğer seçenekler denenebilir.

Mamanın durumu hakkında köpeğiniz en doğru bilgileri size verecektir.

Son dönemlerde ise özellikle GDO açısından denetimler yapıldığını duydum. Köpeklerde alerjen etkiler gösteren maddelerin kullanımında da dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum.

İyi Kalite Kuru Mama

Köpeğinize iyi kalite kuru mama verdiğinizde;

  • İştahla yer.
  • Tamamını bitirir.
  • Parlak ve yumuşak tüyleri olur.
  • Parlak gözler ve dişlere sahip olur.
  • Tüyleri parlaktır ve sırttan okşandığında ele gelmez ya da çok az gelir (dökülmez).
  • Fiziki açıdan fit ve enerjik olur.
  • Sırt bölgesinde yağlanma ya da aşırı zayıflama (kemiklerin ele gelmesi) görülmez.
  • Dışkılama sıklığı, kıvamı, miktarı ve kokusu da kuru mama hakkında fikir verecektir.
  • Tüm bunların ötesinde köpeğinizin fiziki gelişiminden, enerjisinden ve dış görünümündeki değişimden memnun değilseniz veterinere danışarak bilgi almalısınız.

Dışkının, kuru olmayan katı bir kıvamda olması, dağılmayan özellik taşıması uzmanlar tarafından önerilmektedir. Miktar olarak da verilen porsiyona göre az miktarda olmalıdır. Miktarın az olması iyi sindirildiği anlamı taşır.

Kuru Mamanın Saklanması

Bozuk kuru maması nasıl anlaşılır? şeklindeki sorulara muhatap olmamak için aldığınız kuru mamayı doğru koşullarda saklamanız önerilir. Tavsiye edilen saklama koşulları ambalajlar üzerinde belirtilmektedir. Örneğin; 38 derecenin altındaki koşullarda saklanması tavsiye edilen kuru mamayı, 45-50 derece arası (güneş gören kapalı alanlar, doğrudan güneş gören yerler, fırın, soba vb. yüksek ısı yayan cihazlar) ısıya maruz bırakırsanız mamanın içeriğindeki mineral ve vitaminlerin yapısı bozulmaktadır.

Mamanın ağzı açık şekilde bırakılması; kuruma, böceklenme gibi olumsuzlukları da beraberinde getirir.

Kuru mamanın ambalajında yazan son kullanma tarihinden önce tüketilmesi gerekir. Örneğin; Mart 2020 son kullanma tarihi olan mama 1 Mart 2020 tarihinden itibaren kullanılmamalıdır.

Köpeklerin Beslenme Alışkanlıkları

Yazının başında değindiğimiz noktaya geri dönerek köpeklerin nasıl beslenmesi gerektiği yönündeki uzman görüşlerine kulak verelim.

Köpekler doğal ortamlarında benzer aileye mensup oldukları; kurt, çakal gibi “Et” temeline dayanan beslenme alışkanlıklarına sahiptir. “Avlanmak” onların doğasında vardır.

Vücutlarının ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini avlarından ve içtikleri sudan sağlıyorlardı.

Köpeklerin besin gereksinimlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Protein
  • Yağ
  • Karbonhidrat
  • Mineral
  • Vitamin

Av hayvanlarından beslenen “Etçil” bir köpeğin, karbonhidrat ya da yağ fazlası nedeniyle obez olacağını düşünemeyiz. Ya da “Eksik protein” alacağından bahsedemeyiz. Ancak “kıtlık” gibi dönemlerde avlanamaz ise bu tür sorunlar ortaya çıkabilir. O da doğanın dengesi olarak görülebilir.

Bazı mineraller ve vitaminler doğrudan etten gelmez.  O zaman denge nasıl kuruluyordu? Köpekler “Meyve ve sebze mi tüketiyorlardı?”. Zaman zaman kendilerini tedavi etmek ya da kusturmak için ot yediklerini biliyoruz. Ama mineral ve vitamin katkısı için “Sebze” “Meyve” yemeye ihtiyaçları yoktu. Çünkü; avladıkları “otçul” hayvanlardan gereken tüm kaynaklara ulaşmış oluyorlardı.

İnsanlar ve köpekler bir arada yaşamaya başladıktan sonra işbirliği yapıldı. Avlar paylaşıldı ve karşılıklı çıkarlar korundu. Bu dönemde de beslenme açısından sorun oluşmadı.

Ne zaman ki birlikte avlanmayı bırakıp, köpeğin ne yiyeceğine insan karar verdi, sorunlar da o zaman ortaya çıkmaya başladı.

Vitamin, mineral, yağ ve protein açısından yeteri kriterleri karşılamayan mamalar kullanıldığında köpeklerin de gelişim, yapısal bütünlük ve dış görünümde olumsuzluklar ortaya çıktı.

Kendi başlarına doğal ortamlarında harika denge kuran köpeklerimiz, yedikleri kalitesiz mamalardan dolayı farklı rahatsızlıklar (alerji, kemik hastalıkları, kalp ve damar sorunları, obezite vb.)  yaşamaya başladılar.

İşte bu yüzden kuru mama seçiminde çok dikkatli davranılmalıdır.

Ben diyeceğimi dedim… Sen de bi’şey demek istersen çekinme ve yorum bırak. İstersen siteme üye ol, kendi adınla makalelerini yayınlamaya başla.

Daha önce dediğim Bi’şeyler