Arbitraj Robotu ile kriptopara piyasasını araştırırken tanıştım. Arbitraj yöntemiyle para kazanmak isteyen ve Arbitraj Robotu fiyatını merak eden okusun.

Eğer; Bitcoin, Kripto Para ve Arbitraj gibi terimlere hakimsen, Arbitraj Robotu hakkındaki bölüme geçebilirsin.

“Yok ben bunları ilk kez duydum ve merak ediyorum” diyorsan, okumaya devam et. Çünkü gerçekten basit, sade ve hepimizin anlayacağı şekilde izah ettim.

İşin içinde olanlar; “Piyasaya kimse girmesin, biz kazanalım” mantığıyla mı? Yoksa “Böyle konuşmak havalı oluyor” diye mi bilmem ama konuyu iyiden karmaşık hale getiriyorlar. Her konuda araştırma yapıp paylaşmayı sevdiğimi belirtmiştim, doğal olarak “Arbitraj” konusunu da derinlemesine inceledim. İlk okuduğum 2 makale sonrası bildiklerimi unuttum diyebilirim. O kadar karışık ve dolambaçlı anlatmışlar ki kasıtlı yaptıklarını düşünmeye başladım.

Sonra ne mi oldu? Konuyu herkesin anlayacağı dilde kaleme aldım. Avantajlar, dezavantajlar, riskler, kazançlar kısacası Arbitraj ve Arbitraj Robotu hakkında her şeyi senin için değerlendirdim.  Hazırsan kahveni, çayını kap da gel! Başlıyorum.

Konu: Arbitraj Nedir?

Semt pazarlarını bilirsin, farklı günlerde farklı semtlerde kurulur. Büyük şehirlerde aynı gün farklı pazarlarında kurulduğunu görürsün. Pendik pazarı, Tuzla pazarı, Salı pazarı vb. gibi pazarlarda ürünler halka buluşur. Pazarın kurulduğu semtteki halkın alım gücüne göre aynı ürünler farklı fiyatlardan satılabilir. Ya da fiyatın oluşması pazardaki dengeye göre değişebilir.

Örneğin; Pendik pazarında 60 TL’ye gördüğün ayakkabı aynı gün kurulan Sahrayıcedid pazarında 70 TL’dir.

Eğer imkanın varsa; ayakkabıyı Pendik’ten 60 TL’ye alıp, Sahrayıcedid’de 70 TL’ye satarsan arbitraj yapmış olursun.

Şimdi örneği para piyasalarına taşıyalım. Bildiğin üzere Dünya üzerinde farklı para piyasaları ve borsalar bulunuyor. Bu piyasalarda; menkul kıymetler, paralar ya da değerli madenler alınıp satılıyor. Her pazar o anki arz-talep dengesine göre kendi fiyatlarını kendi içinde oluşturuyor.

Semt pazarları yereldir ve ürünlerin fiyatı TL üzerinden belirlenir. Ayrıca “online” işlem yapma şansın yoktur.

Para piyasaları ve sermaye piyasalarında ise; farklı piyasalarda bulunan değerlerin aynı para cinsinden karşılıkları vardır. Öte yandan online olarak işlem yapabilirsin.

Örneğin; A piyasasında Bitcoin değeri 500$ iken, aynı zaman diliminde B piyasasında Bitcoin değeri 750$ olabilir. Pendik pazarı – Sahrayıcedid pazarı örneğini hatırla. Yapman gereken son derece basit. A piyasasındaki hesabına dolar ($) gönderip, Bitcoin satın alacaksın. Sonra A’da aldığın Bitcoin’i B’ piyasasına gönderip satacaksın. Elde ettiğin kazancı banka hesabına çekeceksin.

500$’dan al, 750$’dan sat. Risksiz şekilde elde edilen bu kazanca Arbitraj denir. 

Arbitraj Robotu ile Arbitraj Yapmak Bu Kadar Kolay mı?

“Bu kadar kolaysa, Arbitraj Robotu gereksiz değil mi? Otururum PC karşısına ya da alırım elime telefonumu o piyasa senin bu piyasa benim gezerim. Arada fark olan iki piyasa yakaladığımda tamamdır. Birinden alır, ötekinden satarım.”

arbitraj robotu

Arbitraj Robotu

Evet bu dediğin 4-5 sene önce mümkündü. Keşke o zaman bu konuyla ilgilenmiş olsaydın, Bitcoin’in büyük kazançlar getirdiği o yıllarda piyasaya girmek çok keyifli olabilirdi. Ama 2020’li yıllarda yaşıyoruz, artık piyasalarda fiyatlar çok hızlı değişiyor. Onlarca piyasadaki rakamları anlık olarak takip etmek kolay değil.

İşte bende buna kafa yorarken Arbitaj Robotu ile karşılaştım. Kendi kendime; Aynı ürünün farklı piyasalardaki rakamlarını karşılaştıran, aradaki farkları bulan bir yazılım olsa diye düşündüm. Sonra da “Ben bu kadar yeniyken bunu düşünüyorsam, birileri elbet yapmıştır” mantığıyla araştırma yaptım. Ve taa taaam “Arbitraj Robotu” karşımdaydı.

Robotla ilgili detaylara ilerleyen bölümde değineceğim. Biz önce şu Bitcoin ya da kripto para nedir ona bakalım.

Bitcoin – Kripto Para Nedir?

Cüzdanda ve cepte para taşıma alışkanlığı olanlarında kavramakta zorlandığı para birimi Bitcoin Nedir? Makaleleri okurken yine kaybolup gittim. “Dağınık”, “Dağıtık” ve “mutabakat” sistemi üzerinden yürüyen dijital para açıklamalarını okudum. “Dağıtık” ne demek ola ki?

Araştırmayı genişletip bulabildiğim tüm ingilizce makaleleri de okudum. Karşıma; “decentralized digital currency”  – “merkezi olmayan para birimi” ve “Blockchain”- “Blok Zinciri” terimleri çıktı. Ardından işleyişine baktığımda “Bitcoin” nedir sorusunun cevabını kafamda oturmayı başardım. Bu nedenle kendi öğrendiğim sırayla sana aktarmak istiyorum. Böylece Bitcoin ve diğer kriptoparaları daja rahat kavrayabileceksin.

Bitcoin Sahibi Kim? Bu Parayı Kim Üretiyor?

Ülkelere ait paralar, o ülkenin merkez bankası tarafından darphane’de basılır. Akla hemen Bitcoin hangi ülkede basılıyor? sorusu geliyor.

Bitcoin basılan ve fiziksel olarak elinde tutacağın, cebinde ya da cüzdanında taşıyacağın para birimi değil. Tamamen dijital, sanal paradır. Bu dijital paranın sahibi yoktur. 2008 yılında Satoshi Nakamato ve ekibi tarafından döküman olarak yayınlanmış ve hayata geçmiştir.

Bitcoin ağı adı verilen “Blockchain” – “Blokzinciri” üzerinden gönderimi sağlanır.

“Zaten banka üzerinden havale veya EFT yapabiliyorum. O zaman ne farkı var? O da dijital bu da dijital” diye düşünebilirsin. TL, Dolar ya da diğer para birimlerini gönderebilmek için banka gibi aracı kurumlara ihtiyaç vardır. Bir arkadaşının hesabına para gönderirken, banka ya da bankalar arası geçiş olur. Ve bunun için Havale – EFT masrafı ödersin. Bitcoin’de ise uçtan uca doğrudan arkadaşının hesabına gönderimde bulunabilirsin. Çünkü arada herhangi bir aracı yoktur. Aracı olmadığı için masraf ödemene de gerek kalmaz.

Örneğin; Benim bitcoin ağında hesabım var. Sen de kendine bir hesap açtın ve gönderimde bulunacaksın. Doğrudan benim hesabıma (araya kimseyi sokmadan) gönderme imkanın var. Süslü ifadesiyle “P2P” – “Peer To Peer” – “Uçtan uca” bu anlama geliyor.

NOT: Neden “P2P” ile “Peer To Peer” aynı anlama geliyor diye soranlar oldu. İngilizcede okunuşları aynı kelime ve rakamlar, rakam şeklinde yazılıyor. Bir nevi kelimelere güzellik yapmış oluyorlar. “to” ve “two” okunuşları benzer olduğundan böyle bir gösterim tercih ediyorlar. Tıpkı; “for you” – “4 you”, “weight” – “w8” örneklerinde olduğu gibi. 

BTC işlemleri 16 digitlik şifrelenmiş adresler üzerinden yapılır. Yapılan işlemler tamamen şifreli olduğu için hangi hesabın kime ait olduğunu kimse bilemez ve hesaplar kontrol edilemez.

Özetlersek Bitcoin;

  • Hiç bir devlete bağlı değildir.
  • Belirli bir merkezi yoktur.
  • Basılı para birimi değildir.
  • Aracı kurumlara ihtiyaç yoktur.
  • Kişiden kişiye doğrudan gönderim yapılabilir.
  • Dijital paradır, BTC olarak kısaltılır.
  • Blockchain – Blokzinciri ağını kullanır
  • Blokzinciri ağı şifreli olduğundan “kriptopara” olarak adlandırılır.
  • Ağ üzerindeki hesapların kime ait olduğu bilinmez. İşlemler ID ile yürütülür.
  • Verilen işlem emirleri geri alınamaz ve değiştirilemez.

Şimdi başlıktaki sorumuzun cevabını verebilecek seviyeye geldik.

Bitcoin: Merkezi olmayan, kendi has iletişim ağı bulunan (blokchain- blokzinciri), aracı gerektirmeyen, farklı para birimlerine göre değeri olan dijital para birimidir.

Bitcoin Nasıl Çalışır?

Bitcoin kullanacak herkesin “cüzdan” adı verilen uygulamayı indirmesi ve kurması gerekir. 16 digitlik kimlik bilgisi seni sistem üzerinde tanır. Cüzdan sayesinden bitcoin alıp, gönderebilir ya da transfer edebilirsin.

Nedir, ne değildir tanımını yaptık. Peki bu parayı kim üretiyor? Nerede üretiliyor?

Bitcoin Madenciliği Nedir?

Dijital olduğuna göre bilgisayar ve bilgisayar ağları üzerinden üretildiğini tahmin edebiliyoruz. Bitcoin üretim işlemine “mining” – “maden”, üreten kişiyede “miner” – “madenci” denir.

Uygun donanımlı bilgisayarlar ile blok şifreleri çözülerek sisteme eklenir. Bitcoin de yapılan tüm işlemler herkese açık ve şeffaftır. İlk BTC alım satımından itibaren herkese ait bakiyeler görülebilir ve izlenebilir. Ancak o bakiyenin kime ait olduğu görüntülenemez, tamamen gizlidir.

Bitcoin Yasal mı?

Herhangi bir develete bağlı olmaması, hesapların gizliliği, ortada basılı para olmaması Bitcon yasal mı acaba şüphesini doğuruyor. Ülkemiz kanunlar çerçevesinde kriptoparalarla ilgili bir yasa göremedim. Yasaklayan herhangi kanun maddesi yok.

NOT: Eğer tersini düşünüyorsanız ve kanun maddesi gösterebilirseniz yazı içinde hemen yer veririm.

Öte yandan bitcoin ya da kripto para borsaları içinde hırsızlık, borsanın kapanması, dolandırıcılık gibi suç teşkil eden eylemler gerçekleştiğinde yasalar doğal olarak devreye girecektir.

Bitcoin alım-satımı ile ilgili kısıtlayan yasa bulunmamaktadır.

Vergisel yükümlülüklere gelirsek; Diyelim ki kripto para borsasından alım satım karşılığı gelir elde edip hesaplarınıza para aktarıyorsunuz. Vergisel yükümlülüğünüz nedir? Yine araştırdım ve soruşturdum ama bununla ilgili bir vergi kanunu bulamadım. Hesap hareketlerinizden dolayı bir soruşturma gelirse yaptığınız işlemleri tüm şeffaflığıyla yetkililere anlatabilirsiniz.

Ya da danışabileceğiniz konuya hakim uzman biri varsa şimdiden sormakta fayda var.

Genel olarak; kriptopara ve ilk kriptopara Bitcoin (BTC) hakkında yeterince bilgi sahibi olduk. Artık robotla tanışma zamanımız geldi. Sayfanın başında bizlerden ayrılan, işi bilenlerde aramıza katılabilir.

Ders: Arbitraj Robotu Nedir?

Arbitraj’ın ne olduğunu biliyoruz. Ama büyük oyuncuların yer aldığı, onlarca piyasada hareketleri takip etmek ve fiyat farklarından faydalanıp kar elde etmek  insanın eliyle gözüyle yapabileceği bir şey değil.

Veriler anlık olarak değişiyor ve işlem emri verene kadar iş işten geçmiş oluyor.

Bunu yapan aracı firmalar yok mu? Elbette var. Ama tutar üzerinden komisyon ve işlem başın ücret ödenmek durumunda. Kazancın daraldığı piyasalarda elde edilecek ufak kazançlarda masraf olarak cepten çıkıyor.

O halde küçük yatırımcının kazanç elde etmesi aracı kurumların elde ettiği verilere benzer verilere ulaşmasına bağlı. Arbitraj Robotu da tam olarak burada devreye giriyor. Belirlenen kriterlere göre farklı piyasaları 7/2 takip ederek işlem gerçekleştiriyor. Böylece küçük yatırımcı da pastadan payını alabiliyor.

Arbitraj Robotu Nasıl Çalışır?

İlk olarak buraya tıklayarak Arbitraj Robotu yazılımına ulaşmak için gerekli kullanıcı adı ve parolanızı temin edin. Daha sonra giriş yaparak işlemler yapılmaya başlanabilir.

İnternet tarayıcısı üzeriden erişilebilir olması mobiliteyi artırıp her an her yerden erişim imkanı sağlıyor.

Giriş yaptıktan sonra takip edilmek istenen piyasalara ilişkin bilgiler ve kar beklenti yüzdesi gibi veriler işlenir. Hangi piyasalarda hangi değerin fiyatı takip edilmek isteniyorsa teknik bilgi ve beceriye gerek olmadan kolaylıkla girilir. Ondan sonra robot çalışmaya başlar, belirlenen kriterlere göre alım-satım işlemlerini gerçekleştirir.

Arbitraj Robotu Fiyatı Ne kadar?

Arbitraj Robotu, SAAS – “Software as a Service” yani hizmet yazılımıdır. Ne kadar kullanılacağına karar verilir ve ödeme yapılır. Ömür boyu kullanım hakkı yoktur. Dönemsel paketler halinde satın alınıp kullanılır. Aşağıdaki tabloda arbitraj robotu fiyatı verilerini görebilirsin.

arbitraj robotu fiyatları

Arbitraj Robotu Fiyatı

 

SAAS Yazılım: Software as a Service’in(hizmet olarak yazılım) kısaltması olan SaaS, kullandıkça öde esasına dayalı olarak uygun başlangıç maliyetleriyle kullanımına hemen başlanılan eksiksiz bir yazılım çözümüdür.

Deneme Hesabı Açabilir miyim?

Evet Arbitraj Robotunu kullanmak için 1 günlük deneme hesabı açılabiliyor. Buraya tıklayarak sitesini ziyaret edebilir ve 1 TL sembolik ödeme karşılığında sınırlı bot sayısıyla kullanılabilir.

deneme sürümü

Arbitraj Robotu Deneme Sürümü

Terimler Sözlüğü

Arbitraj Nedir?

Bir değerin farklı piyasalardaki farklı fiyatlarından faydalanarak alım-satım yapma işlemine Arbitraj denir. Ucuz olan piyasada alıp pahalı olan piyasada satmaktır.

HoDL Nedir?

Bitcointalk forumunda “I am holding” yazmak yerine “I am hodling” yazan kullanıcının fenomen olmuş cümlesinden gelir. “Fiyat düşse bile, elimdeki değeri satmak istemiyorum. Uzun vadede değerleneceğini bekliyorum” anlamına gelir. Kısacası “Uzun vade” piyasayı temsil eder.

Ayı Sezonu

Borsa, kriptopara ya da diğer finansal piyasalarda trendin yönünü belirtmek için “Boğa Sezonu” deyimiyle birlikte kullanılır. İlgilenilen kıymet düşüşte ise satış eğilimi olacaktır. “Ayı sezonu” satıcıları ifade eder.

Boğa Sezonu

Borsa, kriptopara ya da diğer finansal piyasalarda trendin yönünü belirtmek için “Ayı Sezonu” deyimiyle birlikte kullanılır. İlgilenilen kıymet yükselişte ise alım eğilimi olacaktır. “Boğa sezonu” alıcıları ifade eder.

Bitcoin

Satoshi Nakamoto ve ekibinin 2008 yılında belge (whitepaper) olarak hazırladığı, 2009 yılında işlem görmeye başlayan dijital paradır. BTC ile gösterilir ve kendisine ait blockzinciri (blockchain) üzerinden işlem görmesi, kullanıcıların kimliklerinin şifreli olması nedeniyle kriptopara olarak adlandırılmıştır. Merkezi yoktur, devletler tarafından kontrol edilemez.

Kriptopara

Dijital paralara verilen genel isimdir. İlk örneği Bitcoin (BTC)’dir ve tamamen bilgisayar ortamında üretilirler. Ortak özelliklerini Bitcoin’den alırlar. Serbest piyasa koşullarının geçerli olduğu kendi borsalarında işlem görürler. İşlem gördükleri piyasaya “Kriptopara Borsası” denir.

Arbitraj Robotu Hakkında Merak Edilenler

Robot hakkında merak ettiğin soruların cevaplarını aşağıda bulabilirsin.

Ya Herkes Bu Robotu Kullanırsa?

Doğruya, herkes robot kullanmaya başlarsa fiyat farklı ortadan kalkabilir. Soruya net şekilde; “HAYIR, herkes arbitraj robotu kullansa bile fiyat farkları her zaman olacaktır” cevabı verilebilir. Çünkü; onlarca farklı piyasa, onlarca kullanıcı ve farklı parametreler. Tam serbest piyasa koşulu hakim olduğundan manipülasyon ya da siyasi açıklamalardan etkilenmiyor. Yeni borsaların açılması algoritma ihtimallerini yükseltiyor. Kısacası arbitraj fırsatı her zaman olacak.

Arbitraj Robotu Kullanırsam, Üzerimden Para Kazanılacak mı?

Hayır, sistem saadet zinciri şeklinde yürümemektedir. Sisteme giriş yaptığınızda başka birileri sizin üzerinizden para kazanmış olmayacak. Borsa mantığıyla düşünün. Tamamen bireysel olarak sisteme girilir ve herkes kendi verdiği alım satım kararlarından kar ya da zarar eder.

Arbitraj Robotunun Fiyatı Ne Kadar?

Arbitraj robotu fiyatı alacağınız pakete göre değişiklik gösterir. Paketteki değişiklikler ise bot sayısıyla alakalıdır. Paketler sınırlı aylık kullanımlara sahiptir. Aşağıda Arbitrak robotu fiyat aralıklarını görebilirsiniz.

  • Deneme sürümü 1 TL ‘dir. 1 günlük kısıtlı bot kullanımına izin verir. Başlatmak için buraya tıklayın.
  • Maksimum 5 bot, 3 aylık,  141$
  • Maksimum 20 bot,  3 aylık, 393$
  • Maksimum 40 bot, 3 aylık, 675$
  • Maksimum 80 bot, 3 aylık, 1128$

Ben diyeceğimi dedim… Sen de bi’şey demek istersen çekinme ve yorum bırak. İstersen siteme üye ol, kendi adınla makalelerini yayınlamaya başla.

Daha Önce Dediğim Bi’şeyler